Tartine cu somon și cremă de iaurt

Tartine cu somon, aperitive mai speciale pe care le putem prepara pentru seara de Anul Nou. În mod sigur veți impresiona pe cei dragi, familia sau prietenii.
Somon, ca și cuvânt, orice varietate de pești de genul Salmo și Oncorhynchus, provine din salmo latină, care mai târziu a devenit samoun în limba engleză. Somonul era abundent atât pe coasta de est, cât și pe cea de vest a Americii. Apele din nord-vest sunt deosebit de abundente de somon, unde este cunoscută sub numele de ” curcanul din Alaska ” . În Hawaii, este lomi-lomi, un aliment foarte apreciat.
Studiile nutriționiste au evidentiat multe calități ale somonului: Omega 3, vitamina A, E și magneziu. Un somon crescut artificial ajunge la 7 kilograme în doi ani, față de somonul crescut natural ce ajunge doar la 4 kilograme în doi ani. Grăsimea somonului este extraordinară, dar nu cea din crescătoriile artificiale.
Preparat la grătar, alături de o porție de cartofi natur, sau pe o tartină de pâine prăjită cu unt, somonul este deosebit de gustos. Somonul este foarte bogat in proteine, fapt care contribuie la aparitia senzatiei de satietate, ceea ce il face un aliment recomandat mai ales persoanelor care urmeaza o dieta sau care vor sa piarda in greutate. somonul este cea mai buna sursa de vitamina D: in 100 de grame de somon salbatic se gasesc aproximativ 990 de unitati de vitamina D.

tartine

Foto: Tartine cu somon și cremă de iaurt – Arhivă Burda România

 

Îţi trebuie:
1 avocado
200 g iaurt grecesc
60 ml zeamă de lămâie
1 legătură mică pătrunjel
1 căţel de usturoi
150 g somon afumat
1 pachet biscuiţi digestivi
sare și piper
Pregăteşti aşa:  
Mixezi în blender avocado decojit, dat pe răzătoare, iaurtul, zeama de lămâie, frunzele de pătrunjel, usturoiul decojit, sare şi piper după gust. Pentru o compoziţie mai tartinabilă, adaugi în blender câţiva biscuiţi digestivi.
Ungi biscuiții cu această pastă și pui deasupra bucăți de somon.Tartinele sunt gata în 15‑20 de minute.

Rețeta de Raluca‑Mihaela Sandu, Iași

Încearcă cu încredere și rețeta cu somon de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!