Tarte cu spumă de mazăre

Vă oferim rețeta de Tarte cu spumă de mazăre, un aperitiv foarte gustos și sănătos, care în mod sigur o să fie apreciat și de copii.
Busuiocul, unul dintre ingredientele pe care le vom folosi în prepararea rețetei, are și beneficii pentru sănătatea noastră: susține, sistemele cardiovascular, respirator, digestiv și nervos; are efect antibacterian; curăță pielea și îi dă un aspect sănătos; are efectge calmante în stări de anxietate; ajută la menținerea concentrării, fiind excelent pentru perioadele de studiu intens ale elevilor și studenților.

Foto: Tarte cu spumă de mazăre – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
225 g făină cernută
125 g unt
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit busuioc uscat mărunțit
1 gălbenuș
2 linguri apă rece
Îți trebuie 
pentru spuma de mazăre:
50 g unt
200 g mazăre nouă
1/2 lămâie
1 vârf de cuțit coriandru fin măcinat
câte 1 praf de nucșoară și de piper proaspăt măcinat
1 fir de ceapă verde
sare
Pregătești așa:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul rece, tăiat cubulețe, busuiocul fin mărunțit și sarea. Frămânți ingredientele între degete, până se formează firimituri. Adaugi gălbenușul și apa rece și omogenizezi aluatul. Îl învelești în folie și îl păstrezi la rece 1/2 oră. Înăbuși mazărea și ceapa 15 minute, în 20 g unt, adăugând periodic apă. Când s-a înmuiat și a scăzut, o iei de pe foc și o mixezi în blender împreună cu condimentele, untul, sare și zeamă de lămâie după gust. Lași pasta rece să se întărească în frigider. Întinzi aluatul în strat de 5 mm și tapetezi formele pentru brioșe. Înțepi aluatul aflat pe bază și coci tartele 15 minute, la foc mediu. Reci, le umpli cu spuma de mazăre, folosind un poș. Le păstrezi la rece până le consumi.

Pregătire: 45 min.; Coacere: 15 min.
Rețetă de Laura Miron, București

Încearcă și tartele de aici.

Add Comment