Tarte cu brânză de capră

Foto: Mihai NIcolae

Tarte cu brânză de capră

Rețetă de Aurica-Nicoleta Cîmpan, sat Măzănăiești, com. Drăgoiești, jud. Suceava

Preț:12 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 45-50 minute

Îți trebuie pentru aluat: 120 g făină (+ pentru prelucrat), 40 g fulgi de ovăz fini, 1 praf de sare, 3 linguri de apă, 80 g unt rece + puțin pentru forme

Îți trebuie pentru umplutură: 3 ouă, 120 g iaurt, 300 ml lapte, sare, piper negru, 4 linguri compot de merișoare, 3 linguri codițe de ceapă verde, 90 g brânză proaspătă de capră

Pregătești așa: Amesteci făina cu fulgii de ovăz și sarea. Toci untul și îl adaugi în făină, apoi amesteci până obții un aluat sfărâmicios. Pui 3 linguri de apă și frămânți până la omogenizare. Faci o bilă din aluat și o învelești în folie de aluminiu, apoi o ții la rece 30 de minute. Întinzi o foaie subțire de aluat, cu care tapetezi formele. Înțepi aluatul cu furculița, acoperi cu hârtie de copt și peste ea pui boabe de fasole, care au rolul de a fixa hârtia. Dai formele la cuptor, la 170 grade Celsius, timp de 12 minute. Îndepărtezi apoi hârtia și boabele de fasole și mai coci totul până se rumenesc. Între timp, bați ouăle, adaugi iaurtul, laptele (în bucătăria Practic(ă), nu am adăugat lapte în umplutură), sarea și piperul, amestecând bine. Ungi fiecare tartă cu câte 2 lin-gurițe de compot de merișoare, adaugi ceapa și brânza, iar la sfârșit întinzi pe deasupra amestecul de ou. Dai tartele 25-30 de minute la cuptor, să fie bine rumenite. Sunt delicioase!

Add Comment