Tarta toamnei

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
600 g făină
300 g unt
3 linguri apă rece
Îți trebuie pentru sos:
50 g unt
50 g cașcaval
50 g făină
1 lingură boia
1 lingură lapte
Îți trebuie pentru umplutură:
conopidă
praz
roșii cherry
broccoli
ciuperci
dovleac
mărar
Pregătești așa:
Amesteci ingredientele pentru aluat, până obții o cocă. Împarți compoziția în două. Din prima parte întinzi o foaie, pe care o pui pe fundul tăvii. Întinzi și a doua foaie, după care o tai în fâșii pe care le pui peste prima foaie. Formezi cu mâna niște pătrățele. Dai tava la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp, prepari sosul. Fierbi laptele cu untul și cu făina, până se îngroașă, după care îl împarți în două. Într-o parte pui boia, iar în cealaltă cașcaval ras. După ce s-a răcit, torni alternativ în pătrățelele tartei. Pe fiecare pătrat, așezi legumele tăiate și dai tarta la cuptor, până se rumenește. Servești tarta caldă.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Camelia Mariana Nagy, Lupeni, jud. Hunedoara

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment