Tartă picantă de cartofi și mentă

Foto: Mihai Nicolae

Tartă picantă de cartofi și mentă

Rețetă de Nicoleta Stancu, Slobozia, jud. Giurgiu

Preț: 12 lei-6 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie: 1 foaie aluat foitaj, 2 cartofi roșii, 2 cepe, 1 linguriță semințe de chimen, 1 linguriță curry, 1 linguriță semințe de coriandru, 1 ardei iute roșu, 100 g mazăre din conservă, 200 g piure spanac, 1 lămâie, unt, mentă, sare, 1 ou

Pregătești așa: Cureți cartofii și îi tai în felii groase. Pui jumătate dintre ei la fiert în apă cu sare, iar când dă în clocot adaugi și restul și îi lași 10 minute la fiert. Apoi îi scurgi și îi tai în cubulețe. Topești 1 lingură unt și prăjești semințele de chimen și de coriandru. Adaugi ceapa tocată mărunt și un praf de sare și lași pe foc până se înmoaie, apoi adaugi ardeiul tocat mărunt și curry. Pui cartofii și amesteci bine pe foc 1-2 minute, apoi stingi și adaugi mentă tocată, mazărea scursă, o linguriță coajă de lămâie, câteva picături de zeamă de lămâie și sare după gust. Întinzi foaia de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt, dar să rămână și pe margini. Pui un strat de compoziție de cartofi, un strat de piure de spanac și din nou cartofi. Aduni deasupra aluatul rămas pe margini, ungi cu ou bătut, presari semințe de chimen, susan și dai la cuptor aproximativ 45 de minute. Poți servi tarta cu sos de iaurt și mentă. Este o tartă foarte gustoasă, iar aluatul este crocant.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!