Tartă pascală

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna Mureș, jud. Alba

Preț: 15 lei-10 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 60 minute

Îți trebuie
pentru aluat: 500 g făină, 1 cub de drojdie, 150 g margarină, 150 ml apă, 1 praf de sare, 1 linguriță oțet

Îți trebuie
pentru umplutură: 6 ouă fierte, 4 ouă crude, 300 g spanac proaspăt, 200 g telemea, 2 cepe, 1 lingură ulei, sare, piper

Pregătești așa: Amesteci făina cu drojdia dizolvată în apă caldă, un praf de sare, margarina Delma pentru copt și gătit topită, oțetul și frămânți un aluat elastic, pe care-l lași să crească. Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în puțin ulei. Adaugi spanacul tocat mărunt și-l lași pe foc 15 minute, cât să se înmoaie. Dai cratița deoparte, o lași să se răcorească puțin și adaugi telemeaua mărunțită, ouăle crude, sare și piper după gust. Trei sferturi din aluat îl întinzi în foaie mai mare și îmbraci cu ea o formă de tort, lăsând aluatul să curgă peste formă. Pui compoziția de spanac și așezi ouăle fierte întregi și curățate de coajă. Acoperi tarta cu o foaie subțire întinsă din aluatul rămas. Răsucești aluatul în surplus (cel cu care ai îmbrăcat forma), lipindu-l de foaia de deasupra. Introduci forma la cuptor pentru o oră, la foc potrivit. Servești tarta la masă, caldă sau rece.

Add Comment