Tartă fină cu dovlecei

Foto: Mihai Nicolae

Tartă fină cu dovlecei

Rețetă de Arabela Săileanu, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie pentru aluat: 300 g făină, 150 g unt, 80 ml apă călduță, 1/4 linguriță sare

Îți trebuie pentru umplutură: 2 dovlecei, partea albă de la praz, 150 g bacon afumat, 3 ouă, 1 linguriță ulei, 200 g smântână, puțin rozmarin proaspăt, sare, piper

Pregătești așa: Pentru aluat, amesteci făina cu sarea și apoi adaugi untul tăiat bucățele. Amesteci rapid, folosind vârful degetelor. Torni apă călduță și frămânți pentru a încorpora aluatul. Întinzi aluatul imediat și transferi foaia în tava de copt. O înțepi cu furculița.
Pentru umplutură, tai prazul rondele (curățat și spălat în prealabil) și îl pui la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi baconul și lași la călit împreună. Apoi adaugi dovleceii tăiați rondele și scuturi tigaia pentru a nu se prăji. Dovleceii trebuie doar să se înmoaie. Bați ouăle ca pentru omletă, adaugi smântâna și potrivești gustul de sare și piper. În tava cu aluat pui umplutura de dovlecel și bacon, torni amestecul de ouă, presari rozmarinul și dai tarta la cuptor 30 de minute. Este foarte ușor de făcut, foarte gustoasă, seamănă cu o pizza și va fi apreciată de către întreaga familie.

Add Comment