Tartă de cartofi și dovlecei cu ceapă verde

Foto: Mihai Nicolae

Tartă de cartofi și dovlecei cu ceapă verde

Rețetă de Corina Ionela Ursa, Deva, jud. Hunedoara

Preț:13 lei-6 porții

Pregătire:40 minute

Coacere: 60 minute

Îți trebuie: 2 cartofi mari, 1 dovlecel, 100 g parmezan ras, 1 lingură rasă de făină, 2 fire de ceapă verde, câteva fire de mărar, sare, piper chili, puțin ulei

Pregătești așa: Amesteci parmezanul cu făina, ceapa tăiată rondele și mărar tocat. Condimentezi cu sare și piper. Cartofii și dovleceii, spălați și curățați în prealabil,  îi cureți de coajă și îi tai felii foarte subțiri, ca pentru chipsuri. Ungi o tavă de 26 cm diametru, cu puțin ulei și așezi un strat de felii de cartofi care se vor suprapune puțin. Deasupra așezi un strat de felii de dovlecel. Ungi cu foarte puțin ulei și presari 1/3 din amestecul de parmezan cu ceapă verde. Urmează apoi un strat de cartofi, un strat de dovlecel, ungi cu ulei, presari 1/3 din parmezan, pui iar un strat de cartofi, ungi cu ulei și presari restul de amestec de parmezan și puțin chili (opțional). Acoperi tava cu folie de aluminiu și presari cu mâinile tarta, să se lipească straturile între ele. O dai la cuptor la 190 de grade pentru 40 minute. Scoți folia și mai lași tarta la cuptor încă 15-20 de minute, să se rumenească deasupra. Feliezi tarta în tavă și scoți ușor feliile pe o farfurie. Este o tartă gen musaca, la fel de gustoasă caldă, cât și rece. Este potrivită atât pentru un prânz în familie, cât și pentru o cină.

Add Comment