Tartă de cartofi la tigaie

Foto: Mihai Nicolae

Tartă de cartofi la tigaie

Rețetă de Jeni Băntoiu, sat Perișoru, com. Jegălia-Gară, jud. Călărași

Preț:27 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 15 minute

Îți trebuie: 1 kg de cartofi noi, 150 g bacon afumat, 50 g unt, 2 căței de usturoi, 400 g cașcaval afumat

Pregătești așa: Alegi cartofi noi mari, frumoși, îi speli. Cureți cartofii, îi tai în felii nu foarte groase, apoi îi pui într-o tigaie cu unt topit, împreună cu baconul afumat, tăiat cubulețe. Lași la prăjit 15 minute. Când cartofii sunt aurii și prăjiți, adaugi usturoiul pisat, amesteci și pui deasupra felii de cașcaval. Când se topește cașcavalul, cartofii sunt gata și îi iei de pe foc, apoi îi servești cât sunt calzi. E foarte simplu de pregătit acest preparat. Poate constitui foarte bine micul dejun. Este sățios, gustos, iar aroma cartofilor noi în combinație cu baconul și cașcavalul te va face să mai ceri o porție…dacă mai e! Bineînțeles, că poți pregăti acest fel de mâncare și mai târziu, când cartofii nu vor mai fi atât de noi. Este o rețetă potrivită oricărui anotimp, iar tu poți modifica sau adăuga ingrediente noi. De exemplu, cred că ar merge și puțină ceapă verde.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!