Tartă cu vinete

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g făină
25 g drojdie
300 ml lapte
150 g unt/margarină
sare
1 linguriță rasă de zahăr
1 vânătă
250 g broccoli
150 g măsline tocate fin
1 fir de praz
2 căței usturoi
2 ouă
piper
pătrunjel
Pregătești așa:
Din făină, drojdie, lapte, unt, sa-re și lingurița de zahăr formezi o cocă, asemănătoare cu cea pentru plăcintă. Călești prazul tocat fin, vânăta și pătrunjelul în ulei. Întinzi o foaie și o ungi cu untul topit și usturoiul, iar apoi adaugi compoziția de praz și vânătă.
Opărești broccoli timp de 1 minut în apă, apoi îl rupi în bucățele mici și le adaugi împreună cu măslinele tocate fin peste compoziția de vânătă. Bați cele 2 ouă cu sare și torni amestecul deasupra tartei. Lași la cuptor la foc potrivit timp de 20-25 de minute.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Lavinia Petcu, Buzău

Iată aici o rețetă deosebită cu vinete.

Add Comment