Tartă cu nuci și ciuperci

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
250 g făină
125 g unt
2 gălbenușuri
1 vârf de cuțit praf de copt
Îți trebuie pentru umplutură:
500 g ciuperci
25 g unt
1 lingură nuci sau alune tocate
2 cepe
80 g șuncă
75 ml vin alb
2 linguri pesmet
125 ml smântână pentru gătit
1 legătură pătrunjel verde
sare și piper
2 ouă
Pregătești aluatul așa:
Frămânți aluatul din făina cernută, gălbenușuri și 125 g unt moale. Îl învelești în folie și îl păstrezi 2 ore în frigider.
Pregătești umplutura așa:
Între timp, cureți ciupercile, le speli și le tai în felii subțiri. Călești ciupercile și ceapa mărunțită, în 25 g unt topit. Adaugi treptat vinul, condimente după gust și le lași să scadă. Când se răcesc, le amesteci cu șunca tăiată cubulețe, nucile, pătrunjelul fin tocat, smântâna, ouăle, sare și piper după gust.
Întinzi aluatul în strat de 5 mm, pe masa de lucru presărată cu puțină făină. Tapetezi cu aluat o tavă pătrată, de 20×20 cm. Coci aluatul 10 minute, la foc mediu, după care scoți tava și lucrezi rapid: presari pesmetul și întinzi umplutura. Continui coacerea 25-30 de minute, până când tarta se rumenește frumos.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești

Intră aici, găsești o altă rețetă de  tartă.

Add Comment