Tartă cu lobodă și orez

Aperitivul pe care vi-l recomandăm, Tartă cu lobodă și orez, este foarte gustos și consistent. Îl poți mânca după-amiaza, ca o mică gustărică, seara, în pauza de masă de la servici sau chiar la iarbă verde.
Pentru umplutură se folosește loboda pe care o găsim mai ales primăvara, dar și mai târziu în vară. Încă din antichitate, loboda a fost utilizată în scop terapeutic pentru prevenţia şi tratarea unor afecţiuni digestive sau cardiovasculare, dar şi pentru proprietăţile sale antioxidante. Conţine numeroşi nutrienţi şi vitamine benefice organismului.
Dacă vrei să conservi lobodă pentru ciorbă, spală frunzele, taie-le fâșii, ca pentru ciorbă și călește-le în puțin ulei, până se înmoaie, timp de un minut. Scurge-le și ambalează-le în pungi cu fermoar, dar ai grijă să elimini cât mai mult aer. Congelează porții mici, cât adaugi la o ciorbă.

 

Foto: Tartă cu lobodă și orez – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
250 g făină
125 g unt
50 ml apă
1 ou
1 praf de sare
Pentru umplutură:
5 legături mari de lobodă
100 g orez
2 ouă
200 g smântână
1 lingură griș
sare, piper, busuioc
2 linguri unt
50 g telemea rasă
Pregătești așa:
Amesteci făina cu untul rece, tăiat cubulețe. Adaugi oul bătut cu sarea și apa rece și frămânți un aluat pe care îl învelești în folie și îl păstrezi la rece ½ oră.
Speli loboda, o cureți și o tai fâșii. Fierbi pe jumătate orezul, în apă ușor sărată. Mixezi într-un bol smântâna, grișul, ouăle și telemeaua rasă fin. Adaugi loboda și orezul scurse și răcite, sare, piper și busuioc, după gust.
Tapetezi cu foaie de aluat o formă pentru tartă. Înțepi aluatul aflat pe baza formei și coci 10 minute, la 180ºC. Scoți forma și întinzi umplutura. Continui coacerea 25-30 de minute, până se rumenește ușor.

Pregătire 30 min.; Coacere 40 min.
Rețetă de Viorel Vrânceanu, comuna Florica, jud. Buzău

Încearcă și rețeta de ciorbă cu lobodă de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!