Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie pentru aluat:
■ 250 g făină
■ 100 g margarină
■ 1/2 linguriță bicarbonat
■ 1 linguriță oțet
■ apă, sare
Îți trebuie pentru umplutură:
■ 250 g ciuperci
■ 1 fir de praz
■ 1 dovlecel
■ 1 ardei gras roșu
■ 1 ceșcuță sos de roșii
■ ulei
■ cimbru
■ condiment din legume uscate
Pregătești așa:
Stingi bicarbonatul cu oțet, margarină, apoi îl amesteci cu făina și frămânți împreună cu sare și puțină apă călduță. Frămânți aluatul bine și îl lași să crească. Pentru umplutură, călești prazul în ulei, adaugi ciupercile tăiate, ardeiul tăiat cubulețe și dovlecelul feliat. Adaugi jumătate din sosul de roșii și condimente după gust. Într-o tavă unsă cu ulei, întinzi o foaie din 3/4 aluat. Pui umplutura de legume și restul de sos de roșii. Restul de aluat îl tai fâșii și le pui peste tartă, sub formă de grătar. Dai la cuptor la foc mediu, 45-50 de minute.
Sfat: Poți să pregătești tarta în post sau poți să adaugi felioare de kaizer călit, peste stratul de legume.
8 porții Pregătire: 45 minute Coacere: 50 minute
Rețetă de Roma Verdeș, Timișoara, jud. Timiș
Cauți o altă rețetă de tartă cu dovlecei? Avem noi una, aici, e un deliciu.