Tartă cu dovlecel, ciuperci și praz

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
■  250 g făină
■  100 g margarină
■  1/2 linguriță bicarbonat
■  1 linguriță oțet
■  apă, sare

Îți trebuie pentru umplutură:
■  250 g ciuperci
■  1 fir de praz
■  1 dovlecel
■  1 ardei gras roșu
■  1 ceșcuță sos de roșii
■  ulei
■  cimbru
■  condiment din legume uscate

Pregătești așa:
Stingi bicarbonatul cu oțet, margarină, apoi îl amesteci cu făina și frămânți împreună cu sare și puțină apă călduță. Frămânți aluatul bine și îl lași să crească. Pentru umplutură, călești prazul în ulei, adaugi ciupercile tăiate, ardeiul tăiat cubulețe și dovlecelul feliat. Adaugi jumătate din sosul de roșii și condimente după gust. Într-o tavă unsă cu ulei, întinzi o foaie din 3/4 aluat. Pui umplutura de legume și restul de sos de roșii. Restul de aluat îl tai fâșii și le pui peste tartă, sub formă de grătar. Dai la cuptor la foc mediu, 45-50 de minute.

Sfat: Poți să pregătești tarta în post sau poți să adaugi felioare de kaizer călit, peste stratul de legume.

8 porții  Pregătire: 45 minute  Coacere: 50 minute

Rețetă de Roma Verdeș, Timișoara, jud. Timiș

Cauți o altă rețetă de tartă cu dovlecei? Avem noi una, aici, e un deliciu. 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!