Isabela Mihalcea, București
6 bucăți
Pregătire: 25 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie pentru aluat:
- 200 g făină
- 125 g margarină
- 4 linguri apă
- sare
Îți trebuie pentru umplutură:
- 1 kg dovleac
- 400 g ciuperci
- 1 mână măsline fără sâmburi
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 150 g caşcaval de post
- sare
- ulei
Pregătești așa:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi dai la rece. Cureţi dovleacul şi ciupercile. Dai dovleacul pe răzătoare şi tai ciupercile felii. Căleşti dovleacul 20 de minute, iar ciupercile le sotezi într-o tigaie separată. Întinzi aluatul într-o formă unsă cu unt şi-l coci la foc potrivit 15 minute. Îl scoţi, torni dovleacul amestecat cu ciupercile, nucşoara, măslinele şi caşcavalul ras şi dai tarta la cuptor pentru încă 15 minute.