Tartă cu ciuperci

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie 
pentru aluat:
250 g făină
125 g margarină
1 ou
1/2 linguriță sare
Îți trebuie 
pentru umplutură:
500 g ciuperci 
amestecate
1 ceapă
1-2 căței de usturoi
30 g margarină
2 ouă
200 g smântână
sare
piper
100 g brânză rasă (cașcaval)
nucșoară rasă
Pregătești așa:
Într-un castron pui făina, margarina rece (tăiată felioare subțiri), adaugi oul bătut puțin și sarea. Faci un aluat pe care îl învelești în folie și îl mai lași timp de 30 de minute la frigider. După aceea, întinzi o foaie rotundă pe care o așezi într-o formă de tartă, acoperind și laturile tăvii care a fost întâi unsă cu grăsime. Înțepi aluatul cu o furculiță, din loc în loc și îl dai la copt, la foc mijlociu pentru circa 10 minute.

Cureți ciupercile, eventual le speli scurt sub un jet de apă (dacă folosești cuperci din borcan, le scurgi bine de zeamă). Într-o tigaie, încingi margarina în care prăjești ceapa și usturoiul tăiate mărunt, adaugi și ciupercile tăiate felii, dar nu prea subțiri. Le lași timp de 5 minute pe foc și apoi răstorni totul peste aluatul din tavă. Bați ouăle cu smântâna cu ajutorul telului, pui sare, piper și nucșoară rasă (se pune ceva mai multă sare și piper, pentru un gust mai accentuat). Adaugi brânza rasă, răstorni compoziția în mod uniform peste ciuperci și o dai iarăși la cuptor, la aceeași temperatură de mai înainte, timp de 25-30 de minute. Când e gata, lași tarta cam 5 minute în tavă, să se răcească puțin, apoi o scoți din formă și o așezi pe un platou.

10 porții Pregătire: 50 minute 
COACERE: 40 minute
Rețetă de Antoaneta Brișan, Salzgitter, Germania

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!