Tartă cu ceapă și brânză

FOTO: Mihai Nicolae

Rețetă de Violanda Murgu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Preț: 38 lei-10 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 25 minute

Îți trebuie pentru aluat: 300 g făină 150 g unt 100 ml apă sare

Îți trebuie pentru umplutură: 400 ml smântână 150 g bacon 400 ml brânză dulce 3 ouă 200 g cașcaval ras 1 lingură ulei 1 lingură zahăr pudră 2 cepe chimen sare piper

Pregătești așa: Pentru aluat, untul moale îl amesteci cu făina și sarea, în care adaugi apoi apa, puțin câte puțin. Amesteci bine, frămânți puțin și întinzi aluatul. Așezi foaia în forma de tartă. Pentru umplutură, tai ceapa tăiată mărunt și o călești în ulei, adaugi zahărul și îl caramelizezi. Apoi pui ceapa peste aluat, în tavă. Călești baconul bine și îl lași deoparte. Bați ouăle și le amesteci cu laptele și smântâna, adaugi sare, piper și chimen. Torni compoziția în forma de tartă, presari bacon și dai la cuptor 25 de minute.

Add Comment