Tartă cu carne tocată, mozzarella și legume

Probabil că tarta este produsul de patiserie cu cel mai bogat trecut. Există tarte sărate, la care se folosesc ca umplutură: spanacul, ceapa, brânza, etc., și care sunt oferite ca aperitiv sau chiar fel principal, dar și tarte dulci, garnisite în special cu fructe.
Foarte apreciată și bine cunoscută este tarta fanțuzească „quiche Lorraine„, la origini cu umplutura făcută din smântână, ou și bacon afumat, la care, mai târziu, s-a adăugat și cașcaval.
În prezent sunt multe variante de „quiche Lorraine„, pentru care se folosește broccoli, ciuperci, șuncă, fructe de mare.
Iată, noi vă oferim o rețetă cu carne tocată, mozzarella și legume.

Foto: Tartă cu carne tocată, mozzarella și legume – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru aluat:
1 ou
125 g smântână (12% grăsime)
125 g unt (82% grăsime)
375 g făină
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
puțină sare
oregano
cimbru
busuioc
piper
Îți trebuie pentru umplutură:
1 kg carne tocată (vită+porc)
1 ceapă roșie
1 morcov
4 căței de usturoi
3 linguri bulion
20 ml ulei
sare și piper
busuioc
cimbru
oregano
1 ou + 1 albuș
150 g mozzarella
2 roșii
1 dovlecel
1 ardei gras
1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
chimen
Pregătești umplutura așa:
Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de usturoi pisați.
Stropești legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust strident de prăjeală, iar când sunt ușor pătrunse, adaugi carnea tocată și presărată cu sare și amesteci intens pentru a se prepara carnea uniform. Adaugi o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit. Când și carnea este bine preparată, adaugi pasta de roșii, apoi condimentele și potrivești gustul de sare. Lași amestecul la răcit.
Pregătești aluatul așa:
Amesteci într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi adaugi smântâna în care ai dizolvat bicarbonatul. Pui și untul rece, răzuit, condimentele și făina.
Frămânți rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios, îl învelești în folie alimentară și îl dai la rece pentru 20-30 de minute. Întinzi aluatul în tava de copt (31,5/34,5 cm), îmbrăcând și pereții acesteia. Oprești o parte micuță din el și pentru grilajul de deasupra. La baza aluatului întinzi amestecul de carne, apoi răzuiești mozzarella deasupra. Așezi rondele de roșii, dovlecel și ardei peste ea.
Întinzi restul de aluat într-o foaie subțire și decupezi fâșii, pe care le aplici peste legume, în formă de grilaj, apoi ungi cu gălbenuș de ou, presari chimen deasupra și dai tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 180 grade C.
Lași tarta să se tempereze ușor și o porționezi, apoi o servești.

Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!