Tartă cu carne tocată, ciuperci și cașcaval

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
250 g făină
13 g drojdie
1 linguriță zahăr
2 linguri ulei
1/2 cană apă călduță
sare
Îți trebuie pentru umplutură:
400 g carne tocată amestec
1 borcan mic ciuperci
1 morcov mic
1 ceapă
1/2 ardei gras galben
1 roșie mare
1 lingură pastă de gogoșari cu ardei capia
4 crenguțe mărar verde
3 linguri ulei
150 g cașcaval
1 lingură rasă pastă de tomate
sare, piper
1/2 linguriță busuioc uscat
1 ou
Pregătești aluatul așa:
Într-un bol pui făina cernută cu sarea. Freci drojdia cu zahărul, până se dizolvă complet și o pui peste făină. Începi să frămânți, torni treptat apa, iar când aluatul devine nelipicios și ușor de modelat, încetezi să mai pui apă. La final, încorporezi uleiul. Acoperi cu un prosop aluatul și îl lași la dospit timp de 40-50 de minute.
Pregătești umplutura așa:
Cureți ceapa, o toci mărunt, decojești morcovul și îl tai cubulețe. Cureți ardeiul de semințe, decojești roșia și o tai în bucăți potrivite. Într-o tigaie încingi uleiul, pui ceapa, morcovul și le înăbuși 2-3 minute. Adaugi ardeiul cu roșia, le mai lași 2-3 minute, pe urmă pui carnea. Amesteci bine cu paleta, să nu se formeze cocoloașe, apoi torni circa 1 cană cu apă. Condimentezi cu sare, piper și busuiocul uscat și lași să scadă la foc potrivit. Înspre final, încorporezi pasta de gogoșari cu ardei capia, pasta de tomate, apoi tragi tigaia de pe foc. Lași să se răcorească puțin, adaugi oul, mărarul verde tocat mărunt și amesteci. Speli ciupercile și le tamponezi cu un șervet de bucătărie. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 24/37 cm.
Întinzi o foaie subțire din aluat și o așezi în tavă. Peste ea pui umplutura cu carne tocată, o nivelezi, așezi ciupercile, iar deasupra razi cașcavalul. Dai tava la cuptorul încins, la o temperatură potrivită, 40-45 de minute, până ce tarta se rumenește frumos. Când este gata, o scoți, o lași să se răcească puțin și servești tarta.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Intră aici și vei găsi o rețetă specială.

Add Comment