Tartă cu brânzeturi și crustă de porumb

Tartă cu brânzeturi și crustă de porumb, un aperitiv foarte gustos, care arată foarte bine și te îmbie să-l mănânci. 

tartă

Foto: Tartă cu brânzeturi și crustă de porumb – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru aluat:
200 g făină
6 linguri iaurt
8 g drojdie
1 linguriță rasa zahăr
1 lingură ulei de măsline
un praf de sare
Îți trebuie pentru umplutură:
550 g brânză de vaci cremoasă
3 linguri parmezan ras
4 linguri cașcaval ras
2 cepe verzi
1 legătură mărar verde
1 ou
sare
piper
Îți trebuie pentru crustă:
150 g boabe de porumb
3 ouă
1 linguriță rasă praf de copt
sare și piper
Pregătești aluatul așa:
Drojdia o freci cu zahărul, până se dizolvă. Cerni făina într-un bol și adaugi sarea. Pui iaurtul treptat, apoi drojdia și începi să frămânți. Când aluatul devine omogen, elastic, încorporezi uleiul. Acoperi aluatul și îl lași la dospit 30 de minute.
Pregătești umplutura așa:
Într-un bol, amesteci brânza de vaci cu parmezanul și cașcavalul. Cureți ceapa verde, o tai rondele, iar mărarul verde îl toci mărunt, îndepărtând cozile. Adaugi ceapa și mărarul în brânză, apoi oul, sare și piper după gust. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de tartă. Pui aluatul în tavă, iar cu degetele îl întinzi ușor, spre margini, dar faci și o mică bordură. Îl înțepi cu furculița, torni umplutura și o nivelezi.
Pregătești crusta așa:
Ouăle le bați spumă cu sare, piper, apoi adaugi praful de copt. Boabele de porumb le scurgi bine de zeamă. Peste umplutură pui porumbul, apoi ouăle bătute. Introduci tarta în cuptorul încins și reglezi cuptorul la o temperatură potrivită. Lași până ce tarta prinde o crustă ușor aurie deasupra, dar în același timp să fie și coaptă. Când este gata, o scoți să se răcorească puțin și o poți servi.

Rețetă de Roxana Ciobanu, loc. Fălticeni, jud. Suceava

Încearcă și rețeta de aici.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Add Comment