Tartă cu amestec mexican

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru foaia de tartă:
300 g făină
150 g unt sau margarină rece
sare
3-4 linguri de apă rece (sau cât e necesar ca să se lege aluatul)
Îți trebuie pentru umplutură:
1/2 kg amestec mexican
3 ouă
4-5 linguri de smântână
100 g cașcaval ras
Pregătești așa:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat și frămânți bine. Apoi ții aluatul la frigider cam 1/2 oră, după care îl întinzi într-o formă de tartă. Fierbi timp de 10 minute amestecul mexican în apă cu sare sau cu un cubuleț de concentrat de legume, apoi îl scurgi bine de apă și îl lași să se răcească puțin. Bați ouăle cu smântână. Peste aluatul din formă repartizezi amestecul mexi­can, pui deasupra ouăle bătute cu smântână, presari cașcaval și dai tarta la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 40 de minute.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă trimisă de Nadia Czompa, Baia Mare, jud. Maramureș

 

Dacă dorești o altă rețetă de tartă intră aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!