Tartă aperitiv


Adrian Călin Vântiu, Cluj-Napoca

Îți trebuie pentru aluat:

  • 150 g margarină
  • 1 ou
  • 500 g făină albă
  • sare
  • piper alb
  • busuioc.

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 500 g ficăței de pui
  • 300 g ciuperci din conservă
  • 300 g cașcaval
  • 1 ceapă
  • sare
  • măghiran
  • puțin hrean ras
  • boia iute.

Îți trebuie pentru omogenizare:

  • 2 ouă
  • 200 g făină albă
  • apă minerală
  • 1 lingură muștar
  • sare
  • piper alb
  • pătrunjel verde.

Pregătești aluatul așa:
Din margarină, ou, făină, sare și piper faci un aluat consistent; dacă nu se leagă, adaugi puțină apă. Încorporezi busuiocul și lași la rece 30 de minute. Apoi, întinzi o foaie și o așezi într-o tavă unsă și tapetată, înțepând aluatul cu furculița.

Pregătești umplutura așa:
Speli ficățeii de pui, îi fierbi în apă cu măghiran (fără sare), apoi îi scurgi și îi tai cubulețe. La fel tai cașcavalul și ciupercile. Mărunțești ceapa și amesteci toate ingredientele, condimentând după gust. Le așezi uniform peste aluat.

Pregătești aluatul de omogenizare așa:
Amesteci ouăle, făina, muștarul, apa minerală și faci un aluat mai gros de clătită. Încorporezi frunzele de pătrunjel și acoperi tarta. Pui tava în cuptorul preîncălzit și lași tarta să se coacă. O poți servi ca aperitiv cald, cu smântână sau ketchup, dar este delicioasă și rece, servită cu un sos de maioneză sau salată verde.
Sfat:
Dacă nu-ți plac ficățeii de pui, poți apela la pastramă de pui. Poți să încorporezi în amestec și bucăți de castraveciori sau varză murată.

Add Comment