Tartă aperitiv cu fasole făcăluită

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
500 g fasole albă
4 linguri ulei
4 căței de usturoi
sare
piper
1 ceașcă ulei
4 cepe
4 roșii (sau 2 linguri bulion de roșii)
cimbru
pătrunjel verde sau frunze de busuioc pentru decor
Pregătești așa:
Fierbi fasolea, după ce ai ținut-o timp de 12 ore la înmuiat. Scurgi zeama și mixezi boabele bine fierte. Adaugi câte puțin din zeama în care a fiert fasolea, uleiul pus treptat, sare, piper și pasta de usturoi. Compoziția trebuie să fie cremoasă, bine legată. Separat, călești în ulei ceapa tocată mărunt, adaugi roșiile date pe răzătoare și condimentele.
Faci tarta așa:
Pe un platou pui jumătate din fasolea frecată cu ulei, întinzi un strat de sos, apoi așezi un alt rând de fasole și acoperi cu restul de sos de roșii și de ceapă. Lași să se întărească puțin și servești. Decorezi cu puțin pătrunjel tocat sau cu frunze de busuioc.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Iosip Rodica, Galați

Pentru că a venit toamna, intră aici și găsești o tartă de toamnă.

Add Comment