Surpriză primăvăratică

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
20 roșii chery
8 ridichi roșii
4 ouă fierte tari
1 legătură ceapă verde
1 salată verde
2 linguri oțet aromatizat
2 linguri zeamă de lămâie
4 linguri ulei de măsline
sare
1 ardei gras
Pregătești așa:
Speli roșiile și le tai jumătăți. Cureți ridichile, le speli și le tai rondele. Tai ouăle fierte tari în cubulețe. Speli ardeiul gras, îl cureți de semințe și îl tai pe lungime în fâșii subțiri. Cureți ceapa, o speli și o tai peștișori. Speli salata verde și o rupi în bucăți. Prepari un sos din oțet, zeamă de lămâie, ulei de măsline și 2 linguri de apă. Adaugi, după gust, sare și piper. Legumele și ouăle tăiate le pui în boluri mai mici sau într-unul mai mare, dar să fie transparent. Peste ele torni sosul și ornezi salata cu frunze de salată verde rupte mărunt sau cu ceapă verde și cu sferturi de ouă fierte. Adaugi și câteva rondele de ridichi și câteva jumătăți de roșii cherry. Este plină de vitamine.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 10 minute
Rețetă trimisă de Octavia Popescu, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

Dacă vrei o altă rețetă de salată intră aici.

Add Comment