Șuncă umplută

Șuncă umplută, un antreu cu gust delicat, este ceea ce vă oferim acum. Nu durează mult prepararea acestui aperitiv, dar rezultatul este de excepție.
Pentru această rețetă vom folosi mărar, pătrunjel dar și tarhon, despre care vă vom povesti câte ceva.
Tarhonul are numele științific Artemisia dracunculus. Dracunculus (micul șarpe) este denumirea dată de medicii romani. Se mai numește „buruiana șarpelui„ sau „iarba Artemidei„. Artemidei de la zeița vegetației sălbatice, iar „șarpelui„ pentru că era un bun remediu pentru mușcăturile de șarpe, dar și pentu că face parte dintr-o familie de ierburi de leac dintre care mai fac parte: mușețeli, coada șoricelului, arnica, pelinul, gălbenelele, păpădia etc.
Tarhonul are un gust dulce pătrunzătpr, combinat cu dulce piperat și cu aromă de anason. Poate fi folosit în stare proaspătă, dar și uscat și apoi măcinat și folosit pentru gătit. Se mai folosește și o variantă murată. Este foarte apreciat în preparate cu carne de pui, pește, brânză și în diferite sosuri.

sunca

Foto: Șuncă umplută – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
8 felii de șuncă presată
5 g gelatină
100 ml supă de legume
250 g brânză dulce
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri iaurt
1/2 ardei
2 roșii
1 salată verde
2 linguri hrean ras
1 legătură tarhon, mărar sau pătrunjel
sare
Pregătești așa:
Hidratezi gelatina în supa de legume, ioar după 10 minute, o dizolvi la bain-marie. Amesteci într-un bol brânza dulce, zeama de lămâie, iaurtul, verdeața fin tocată, hreanul ras și ardeiul tăiat cubulețe. Torni în fir subțire gelatina călduță și omogenizezi. Sărezi pasta după gust, iar dacă dorești, îi poți adăuga un vârf de cuțit de zahăr brun.
Cu această pastă ungi feliile de șuncă și le rulezi, apoi le prinzi cu scobiotori, ca să nu se desfacă. Le aduci la masă pe frunze de salată, în prealabil spălate și scurse, după ce le-ai răcit 10 minute în frigider.

Pregătire 20 minute
Rețetă de Maria Drahos, Nădlac, jud. Arad

Intră aici și încearcă rețeta propusă de noi!

Add Comment