Sufleu de mazăre cu orez și ciuperci

Foto: Mihai Nicolae

Sufleu de mazăre cu orez și ciuperci

Rețetă de Ana Maria Pârvuleț, București

Preț: 23 Lei-4-6 Porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie pentru sufleul de mazăre cu orez și ciuperci: 1 cană orez, 1/2 kg mazăre boabe, nouă, 2 ouă, 100 g cașcaval, 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 kg ciuperci, sare, piper, ulei, 50 g unt, verdeață

Îți trebuie pentru sos: 50 g unt, 2 linguri făină. ½ l lapte

Pregătești un sufleu de mazărea cu orez și ciuperci așa: Cureți morcovii, pătrunjelul și ceapa și le fierbi. În supa rezultată, fierbi și mazărea, separat. Orezul ales îl călești în unt și apoi adaugi supa de zarzavat, după care con-
tinui fierberea. După aceea amesteci cu 3/4 din mazărea fiartă și adaugi sare și piper după gust. Tai ciupercile mărunt și le înăbuși 10-15 minute în unt. Adaugi sare și verdeață. Pregătești sosul alb așa: Pui untul într-o crăticioară, adaugi făina și apoi laptele fierbinte. Amesteci continuu și pui sare după gust. Amesteci sosul cu res-tul de mazăre, cu gălbenușurile și cu albușurile bătute spumă. Într-un vas de cuptor uns cu unt, pui în mijloc un cerc metalic (inel). De jur împrejurul inelului pui amestecul de orez cu mazăre, cașcaval, iar deasupra torni sosul alb. Razi cașcaval și dai amestecul la cuptor pentru gratinare, timp de 15-20 de minute. Scoți inelul metalic și în locul lui pui ciupercile călite.

Add Comment