Sublii

Rețetă de Nelica Ursescu, com. Burla, jud. Suceava

Îți trebuie:

  • 1/2 kg orez
  • 200 g mozzarella
  • 200 ml ulei + 1 l ulei pentru prăjit
  • 200 g carne tocată
  • 200 g bulion
  • 100 g pesmet
  • 60 g parmezan (brânză de oi uscată)
  • 50 g unt
  • 30 g bureți
  • 4 cepe mari
  • 2 ouă
  • sare
  • piper.

Pregăteși așa:

Fierbi orezul al dente (adică să fie mai tare) și îl lași la răcit. Tai ceapa mărunt și o călești în 200 ml ulei. În alt vas pui bulionul, carnea și bureții și lași la fiert 10 minute. Torni compoziția peste orezul răcit și mai adaugi 2 ouă bătute, untul, parmezanul, sarea și piperul. Dai la rece pentru 3 ore. Pui 1 l de ulei într-o cratiță adâncă și-l încingi până își schimbă culoarea. Iei din compoziție cu mâna sau cu lingura, pui în mijloc câte o bucățică de mozzare- lla și faci niște forme asemănătoare sarmalelor. Le dai prin pesmet și le pui în uleiul încins. Când sunt prăjite, le scoți și le servești calde.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!