Rețetă de Nelica Ursescu, com. Burla, jud. Suceava
Îți trebuie:
- 1/2 kg orez
- 200 g mozzarella
- 200 ml ulei + 1 l ulei pentru prăjit
- 200 g carne tocată
- 200 g bulion
- 100 g pesmet
- 60 g parmezan (brânză de oi uscată)
- 50 g unt
- 30 g bureți
- 4 cepe mari
- 2 ouă
- sare
- piper.
Pregăteși așa:
Fierbi orezul al dente (adică să fie mai tare) și îl lași la răcit. Tai ceapa mărunt și o călești în 200 ml ulei. În alt vas pui bulionul, carnea și bureții și lași la fiert 10 minute. Torni compoziția peste orezul răcit și mai adaugi 2 ouă bătute, untul, parmezanul, sarea și piperul. Dai la rece pentru 3 ore. Pui 1 l de ulei într-o cratiță adâncă și-l încingi până își schimbă culoarea. Iei din compoziție cu mâna sau cu lingura, pui în mijloc câte o bucățică de mozzare- lla și faci niște forme asemănătoare sarmalelor. Le dai prin pesmet și le pui în uleiul încins. Când sunt prăjite, le scoți și le servești calde.