foto: Mihai Nicolae
Sendviș de vinete cu cașcaval
Rețetă de Paula Cândea, București
Preț: 23 lei-4-6 porții
Pregătire: 60 minute
Coacere: 35 minute
Îți trebuie: 2 vinete mai mari, 250 g cașcaval sau felii de brânză topită, 250 ml lapte, 1 ou, 100 g făină, sare, piper, praf de usturoi, ulei pentru prăjit
Pregătești așa: Speli și cureți vinetele după modelul pijama. Tai felii groase de un deget, le sărezi și le pui într-un vas. Peste felii pui o greutate și lași așa circa 1 oră, să se scurgă zeama amară. Speli vinetele, apoi le usuci cu un prosop și le unești două câte două, punând la mijloc câte o felie de cașcaval sau de brânză topită. Le prinzi apoi cu scobitori, pentru a nu se desface și le dai prin făină. Separat, bați oul cu sare, pui laptele și făina, piper și praf de usturoi. Compoziția trebuie să fie puțin mai groasă decât cea de clătite. Treci vinetele prin această compoziție și le pui la prăjit în ulei fierbinte. Apoi le scoți pe hârtie, să se scurgă de ulei și le servești atât calde, cât și reci, simple sau cu sos de roșii ori de iaurt, cu mărar și praf de usturoi.