Scovergi umplute cu pește

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
1 kg făină
50 g margarină
500 ml lapte
1 cubuleț mic de drojdie
2 ouă
sare
Îți trebuie pentru umplutură:
1 ceapă
500 g ton
1 ou
sare
piper
Pregătești aluatul așa:
Într-un vas întins faci aluatul din ingredientele de mai sus, pe care îl lași la dospit.
Pregătești umplutura așa:
Ceapa o cureți de coajă, o speli și o toci mărunt, apoi o călești. Condimentezi cu sare și piper după preferință. Când este gata, o amesteci cu tonul și oul.
Întinzi aluatul, îl tai în dreptunghiuri și pui pe fiecare bucată puțină umplutură de ton. Le împăturești în două, le dai prin făină, ou bătut și pesmet. Le prăjești în ulei încins.

Sfat! În bucătăria Practic am pregătit și o altă umplutură din: 150 g brânză rasă, 2-3 fire de ceapă verde și 100 g brânză dulce.

Pregătire: 1 oră; Coacere: 45 minute
Rețetă de Irina Boros, loc. Gherla, jud. Cluj

Add Comment