Samosa cu spanac și brânză

Samosa cu spanac și brânză este o rețetă indiană adaptată pentru lactovegetarieni, dar nu numai. Este  bună pentru un prânz de weekend, alături de prieteni, de familie, de cei dragi. Nu este greu de preparat, este un aperitiv dar poate fi consumat și la cină.
Coriandrul, un condiment folosit pentru această rețetă, a plăcut oamenilor încă din Epoca de Piatră. O arată cele cincisprezece bobițe descoperite în peștera din Nahal  Hemar, Israel, poate cele mai vechi din lume… vechi de 8000 de ani.

samosa

Foto: Samosa cu spanac și brânză – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
2 căni făină
¾ linguriță sare
1 ½ lingură ulei sau unt topit
½-¾ cană apă
Pentru umplutură:
500 g spanac opărit și scurs sau congelat
câte 1 vârf de cuțit boia și coriandru
1 ardei iute
1 ceapă mică
2 linguri ulei
100 g brânză feta, tofu sau alt tip de brânză
sare
Pregătești așa:
1. Cerni făina într-un vas și în mijloc pui sarea, uleiul și puțină apă. Omogenizezi și adaugi în continuare apă, până când obții un aluat potrivit de tare, pe care să îl poți modela ușor. Pe planșeta presărată cu făină, frămânți aluatul 10 minute, apoi îl acoperi cu un șervet și îl lași să se odihnească ¼ oră.
2. Tai mărunt ceapa și ardeiul iute. Le călești în uleiul încins, timp de 10 minute sau până scade spanacul. Iei vasul de pe foc, iar când s-a răcit umplutura, o amesteci cu brânza sfărâmată și condimentele.
3. Împarți aluatul în sfere de 7-8 cm, le întinzi în discuri subțiri, de 20 cm. Tai în 4 fiecare disc. Pui câte 1 lingură de umplutură pe fiecare sfert și lipești marginile umezite, formând un triunghi echilateral.
4. Prăjești câte 4-5 bucăți, la foc mediu, în baie de ulei încins. Le scoți pe șervete și le servești calde, simple sau cu un sos de iaurt condimentat.

Pregătire 30 minute; Coacere 20 minute
Rețetă de Mihaela Neamțu, Satu Mare

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!