Salsa de pește

Lucia Câncea, loc. Corabia, jud. Olt

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 25 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 2 bucăți cod fără cap
  • 3 cepe
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri verdeață tocată din: mărar, pătrunjel, busuioc, măghiran
  • 1 linguriță cimbru
  • 3 foi dafin
  • sucul de la 1 lămâie
  • 3 ouă (2 ouă crude + 1 ou fiert tare)
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 pahar vin alb

 

Pregătești așa:
Fierbi peștele cu 1 ceapă, cu 1 lingură de verdeață, cu foi de dafin, vin, piper și sare. Strecori, dezosezi peștele și-l dai deoparte. Toci ceapa rămasă, o călești în puțin ulei, stingi cu făina și zeama de pește, lași să fiarbă, până se leagă, ca un sos. Ouăle crude le bați cu furculița. Adaugi în ele sucul de lămâie, verdeața rămasă și amesteci cu sosul rezultat mai sus, iar deasupra pui bucățile de pește. Ornezi cu felii de lămâie, cu felii de ou fiert și câteva frunze de pătrunjel verde.



Add Comment