Salată sățioasă cu linte, ton și legume

Îți trebuie:
600 g ton în apă (din conservă)
8 roșii mici
400 g linte
2 cepe roșii
4 linguri ulei de măsline
4 linguri zeamă de lămâie
oregano
sare și piper
Pregătești așa:
Înainte de a prepara această rețetă, cu o seară înainte, pui lintea la înmuiat în apă rece. A doua zi, înainte de a o pune la fiert, arunci apa în care a stat și o clătești bine.
Speli roșiile, le cureți și le tai cubulețe. Cureți ceapa, o speli și o tai julien sau rondele. Într-un bol încăpător pui cubulețele de roșii, ceapa și tonul. După ce lintea a fiert, o scurgi de apă, o lași să se răcească și o adaugi în bol.
Din zeama de lămâie, ulei de măsline, un praf de sare, unul de piper și o lingură de apă, prepari un sos pe care îl torni peste ingredientele din bol. Adaugi puțin oregano, amesteci totul și poți servi imediat sau după ce lași la rece 1 oră.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 10-15 minute
Rețetă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara/ Foto: Salată sățioasă – Arhivă Burda România

Ce trebuie să știi despre linte

Lintea maro este cea mai populara. Fiarta aceasta isi pastreaza forma. Lintea verde are o pielita care imbraca bobul, si care este mai dura. Merge foarte bine in supe, musaca, mancaruri cu orez si poate fi coapta. Lintea neagra este cu totul speciala. Are o aroma unica care aduce cu cea a piperului.

Ruda cu fasolea, lintea se gateste mult mai repede, avand o alta structura. Lintea fierbe in 20-40 de minute. Lintea rosie firbe cel mai repede, 20 de minute fiind suficiente, cea verde este buna de mancat dupa 30-45 de minute de fierbere, iar cea maro, foarte gustoasa, este gata in 60 de minute.

Lintea este perfecta in dietele care urmaresc scaderea in greutate. O portie de linte fiarta (circa 200 de grame) are 198 de calorii, dar care vin insotite de proteine si fibre care asigura o senzatie de satietate de durata.

Lintea este excelenta in dieta celor care sufera de diabet, pentru ca are o capacitate cu totul speciala de a reechilibra valorile glicemiei din sange. Lintea contine potasiu, molibden, triptofan si magneziu, fosfor si cupru, precum si toata gama de vitamine din grupul B.

Citeste si:

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!