Salată sățioasă

Foto: Salată sățioasă – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
600 g ton în apă (din conservă)
8 roșii mici
400 g linte
2 cepe roșii
4 linguri ulei de măsline
4 linguri zeamă de lămâie
oregano
sare și piper
Pregătești așa:
Înainte de a prepara această rețetă, cu o seară înainte, pui lintea la înmuiat în apă rece. A doua zi, înainte de a o pune la fiert, arunci apa în care a stat și o clătești bine.
Speli roșiile, le cureți și le tai cubulețe. Cureți ceapa, o speli și o tai julien sau rondele. Într-un bol încăpător pui cubulețele de roșii, ceapa și tonul. După ce lintea a fiert, o scurgi de apă, o lași să se răcească și o adaugi în bol.
Din zeama de lămâie, ulei de măsline, un praf de sare, unul de piper și o lingură de apă, prepari un sos pe care îl torni peste ingredientele din bol. Adaugi puțin oregano, amesteci totul și poți servi imediat sau după ce lași la rece 1 oră.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 10-15 minute
Rețetă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Aici găsești o altă rețetă de salată.

Add Comment