Salată cu quinoa și ton

Pentru că în rețeta ce urmează, Salată de pește cu quinoa și ton, este vorba despre pește (chiar dacă la conservă), să aflăm câte ceva despre pește.
Carnea de pește a fost întotdeauna recomandată de nutriționiști. Aceștia propun un consum regulat pe săptămână de pește, la orice vârstă, pentru combaterea unei game largi de afecțiuni. Conform studiilor de specialitate, creierul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, iar buna funcționare depinde mult de aportul de fosfor, pe care îl găsim în pește.
Carnea de pește este o sursă importantă de proteine, vitamine (A, B12, D, E), de minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), acizi grași esențiali omega-3 și omega -6. Cantitățile de minerale și nutritive diferă în funcție de tipul de pește. De exemplu peștele slab conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3.

Foto: Salată cu quinoa și ton – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 ardei roșu
1 ardei verde
1 ardei galben
1 morcov
200 g năut (1 conservă)
150 g quinoa albă
ton file în ulei (1 conservă)
Îți trebuie pentru dressing:
zeama de la 1 lămâie
3 linguri ulei de măsline
1 cățel de usturoi
2 lingurițe de miere
fulgi de chilli
sare de mare
cimbru proaspăt
Pregătești așa:
Pui apa la fiert, adaugi un sfert de linguriță de sare și când apa începe să fiarbă, adaugi boabele de quinoa spălate foarte bine înainte. Fierbi quinoa cca. 15-20 de minute sau până când a absorbit toată apa. O lași într-o sită să se scurgă complet de apă. Toci legumele cubulețe.
Pregătești dressingul amestecând bine toate ingredientele (usturoiul mărunțit). Poți folosi un borcan cu capac în care îl prepari, astfel se omogenizează sosul mult mai bine.
Amesteci legumele într-un bol împreună cu bucățile de ton și quinoa fiartă și încorporezi bine și dressingul. Obții o salată delicioasă și totodată foarte sănătoasă!        

Rețetă de Ioana Ciolacu, Buzău

Încearcă și salata de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!