Salată de pui cu varză chinezească

Să încercăm să preparăm o salată, anume Salată de pui cu varză chinezească. Este ușoară, gustoasă și necesită puțin timp pentru a o face.
Varza chinezească este unul dintre ingredientele folosite foarte des în bucătăria asiatică. Este o legumă dietetică plină de savoare care, consumată cu moderație, este ideală într-o dietă în lupta cu kilogramele în plus. Este una dintre cele mai vechi legume cultivate în China, de mii de ani, care astăzi este cunoscută și cultivată în toată lumea. Frunzele au o textură crocantă, au gust dulce, asemănător cu varza dar și cu salata. Este bogată în vitamina A, C și beta-caroten, în fier, calciu, fosfor, zinc, magneziu și vitamina K, seleniu, fibre naturale, apă etc.
Datorită mulțimii de nutrienți varza chinezească îmbunătățește digestia, activitatea rinichilor, reduce riscul de cancer, reduce apariția bolilor cardiovasculare, scade riscul de apariție a diabetului, iar datorită conținutului de calciu previne osteoporoza.

Foto: Salată de pui cu varză chinezească – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru marinadă:
2 linguri sos de soia
3 linguri zeamă de lămâie
1 vârf de cuțit piper Cayenne
sare
piper măcinat
Îți trebuie pentru salată:
2 bucăți piept de pui dezosat
1 varză China sau 1 salată de dimensiune medie
1 castravete
3 fire de ceapă verde
sare
piper
4 linguri zeamă de lămâie
6 linguri ulei
50 g alune
2 ardei iuți mici
Pregătești marinada așa:
Amesteci sosul de soia cu zeama de lămâie, sare și piper. Speli pieptul de pui, îl tai în fâșii și le păstrezi la rece, în marinadă, pentru cel puțin 20 de minute. După ce le scoți din marinadă, le condimentezi cu sare, piper și piper Cayenne și le frigi până se rumenesc frumos. Le scoți într-un castron și le stropești cu un dressing pregătit din zeama de lămâie, uleiul și ardeii iuți fin tocați.
Speli frunzele de varză sau de salată și le rupi în fâșii înguste. Speli castraveții și ceapa, le cureți și le tai în rondele fine. Amesteci într-un castron carnea, legumele, alunele și dressingul așa cum este sau strecurat de ardei.

Pregătire: 30 min.; Coacere: 10 min.
Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Intră aici și încearcă și această rețetă de salată sănătoasă.

Add Comment