Salată italiană

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
300 g pește file
300 g mozzarella
150 g capere
4 linguri ulei de măsline
1 salată verde
4 roșii
2 ardei roșii
zeama de la 1 lămâie mai mare
busuioc
pătrunjel verde
făină de mălai
sare și piper
crutoane din pâine integrală
Pregătești așa:
Amesteci făina de mălai cu sare și piper. Peștele îl împarți în bucățele, pe care le dai prin făină de mălai și le prăjești în ulei încins.
Într-un bol pui salata verde tăiată fâșii, adaugi cuburile de mozzarella, caperele, fâșii de ardei, felii de roșii, uleiul de măsline, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat și busuiocul mărunțit.
Amesteci bine, apoi aranjezi salata pe un platou. Deasupra așezi bucățele de file de pește prăjit. Servești salata alături de crutoane de pâine integrală, stropite cu ulei de măsline.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Ana-Maria Hrițuleac, sat Sici, com. Pericei, jud. Sălaj

Intră aici, vei găsi rețeta unei salate cu pește afumat.

Add Comment