Salată în straturi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2 sfecle roșii mici, coapte
300 g brânză dulce
1 legătură mare mărar
3 morcovi mari
50 g maioneză de casă
1 lingură smântână
zeama de la 1/2 lămâie
Pregătești așa:
Decojești sfecla coaptă, o dai pe răzătoare sau o tai cubulețe și o stropești cu zeamă de lămâie, care îi va intensifica nuanța plăcută. Cureți morcovii, îi speli și îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Mixezi brânza cu smântâna, mărarul fin tocat și sare după gust.
Amesteci morcovii cu maioneza. În pahare, boluri transparente sau în inele metalice speciale, pui în straturi sfecla, pasta de brânză și morcovii cu maioneză. Servești salata după ce ai răcit-o timp de 1 oră.

Pregătire: 15 minute
Rețetă de Maria Dragoș, Pitești, jud. Argeș

Încearcă și salata de aici.

Add Comment