Salată grecească de pui

O Salată grecească de pui, este un aperitiv gustos sau o cină consistentă, pe care o putem prepara repede, cu câteva ingrediente pe care le avem în casă.
Tot se vorbește despre iaurtul grecesc. Să vedem despre ce este vorba. Iaurtul este un aliment benefic pentru sănătatea noastră și pentru că este preparat din lapte vom primi o cantitate de proteine animale, calciu, vitamina B2, B12, potasiu și magneziu.
Spre deosebire de iaurtul normal, cel grecesc, după procesul de preparare, este forțat să mai elimine zer lichid și lactoză, rezultând un iaurt cu textură mai groasă. Iaurtul grecesc este mai consistent, are de două până la trei ori mai multe grăsimi decât iaurtul normal. Acest iaurt este mai bine tolerat de cei care au intoleranță la lactoză și conține mai mult calciu.
Iaurtul grecesc poate fi amestecat cu usturoi, mărar, pătrunjel pentru obținerea unor sosuri, dar poate fi combinat și cu fructe sau cereale. Datorită texturii sale mai groase şi a aromei mai puternice, iaurtul grecesc este adesea folosit ca un înlocuitor mai sănătos pentru smântână, frişcă sau maioneză.

Foto: Salată grecească de pui – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 piept de pui
1 castravete
1 roșie
1 cartof dulce
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
sare
piper
1 lingură maioneză light
2 linguri iaurt grecesc
6 măsline verzi umplute
6 măsline negre
frunze de busuioc proaspăt
Pregătești așa:
Fierbi pieptul de pui și cartoful dulce curățat și tăiat în rondele. Cureți și speli restul de legume. Tai cubulețe carnea fiartă și ceapa, castravetele rondele și roșiile în felii. Amesteci într-un bol carnea, castravetele, cartoful dulce, usturoiul, câteva frunze de busuioc verde fin tocate, maioneza, iaurtul, sare și piper după gust.
Pui salata într-un bol și o decorezi cu felii de roșii, cu măsline și frunze de busuioc verde. O servești după ce ai răcit-o 10-15 minute în frigider.

Pregătire: 20 min.; Fierbere: 45 min.
Elena Potra, Bârzava, jud. Arad

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Add Comment