Salată de vinete cu ghimbir, ciuperci și roșii cherry

foto: Mihai Nicolae

Salată de vinete cu ghimbir, ciuperci și roșii cherry

Rețetă de Valentina Pop – Began, București

Îți trebuie: 4 vinete coapte, 400 g ciuperci gratinate, 1 legătură pătrunjel proaspăt, 1 vârf de linguriță, sare, 1 vârf de linguriță boia dulce de ardei, 200 g maioneză din comerț sau preparată
în casă, 6 roșii cherry, 1/4 ghimbir de mărime medie ras, 2 cepe mici, 100 ml ulei

Pregătești așa: Coci vinetele, le cureți de coajă și le lași la scurs, apoi le toci. Tai roșiile mărunt. Amesteci și pui uleiul, amestecând continuu, până când se încorporează. Cureți ceapa, o toci mărunt și mixezi energic cu puțină sare și ulei, circa 3 minute. Adaugi ceapa curățată și tocată mărunt și potrivești gustul de sare. În timpul tocării vinetelor pe un suport, adaugi ciupercile gratinate, pătrunjelul tăiat mărunt, roșiile, uleiul, boia dulce de ardei, maioneza, ghimbirul și sare după gust. Dacă alegi să faci maioneză în casă, pui într-un vas curat gălbenușurile, muștarul și sare de lămâie, apoi mixezi cu ulei.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!