Salată de vinete cu dovlecei

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
2-3 vinete
2-3 dovlecei
150-200 ml ulei
1-2 cepe
5 căței de usturoi
sare, piper
Pregătești așa:
Coci vinetele. Când sunt încă fierbinți, le cureți cu grijă sub jet de apă rece, având grijă să fie bine curățate de coaja neagră. Apoi le pui pe un fund de lemn cu puțină sare și lași să se scurgă excesul de apă (care este amărui). După ce s-au scurs, toci vinetele cu un tocător de lemn și le pui într-un castron.
Dovleceii tineri și proaspeți, fără semințe, îi razi de coajă și îi pui la fiert în apă clocotită, cu vasul acoperit. După fierbere, pui dovleceii la scurs, cât sunt încă fierbinți. După ce s-au scurs bine, toci dovleceii și îi pui în castronul cu vinete tocate. Sărezi și piperezi (după gust) și bați bine amestecul cu o lingură de lemn, punând uleiul treptat. Adaugi usturoiul pisat, ceapa tăiată mărunt, spălată cu apă rece și stoarsă bine.
Freci bine în continuare cu lingura de lemn.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Elena Varga, loc. Brad, jud. Hunedoara

Intră aici și vei găsi o rețetă cu vinete. Intră aici, vei găsi câteva sfaturi legate de vinete.

Add Comment