Salată de vinete cu ardei și roșii

Salată de vinete cu ardei și roșii, o salată care adună laolaltă gusturi din grădinile bogate, un deliciu, o rețetă pe care o propunem pentru toți cei care iubesc legumele, și nu numai.
Vânăta este crescută pentru fructul ei alb sau violet, cultivată în țările din Asia de sud și de est încă din preistorie, dar cunoscută de lumea occidentală abia acum 1500 de ani. Se spune că a fost adusă prin Marea Mediterană, de către arabi, la începutul Evului Mediu. China este primul producător de vinete din lume, după care vin India, Egipt, Turci și Japonia. Ca o curiozitate, în urma studierii unor pergamente din secolul V, femeile din China făceau o vopsea din coaja vinetelor, cu care se spălau pe dinți până căpătau o nuanță gri.
Plantele sunt elongate, ovoidale, lungi de 12-25 cm și late de 6-9 cm. În India și alte zone din Asia, vânăta seamănă cu ouăle de găină, ca mărime și culoare.

salata

Foto: Salată de vinete cu ardei și roșii – rhivă Burda România

Îți trebuie:
1 vânătă mare și subțire, care are mai puține semințe
2-3 linguri ulei
2 ardei capia
2 roșii
1 ceapă roșie mică
2 căței de usturoi
50 g rondele de măsline
3 fire de busuioc verde
1 legătură pătrunjel verde
Pentru dressing:
2 linguri ulei de măsline
2 linguri oțet de mere
sare
piper
Pregătești așa:
Speli vânăta și o tai rondele groase de 5 mm. Presari feliile cu sare și le lași circa 30 de minute pe un fund de lemn, până își scurg zeama. Le pui într-o strecurătoare de plastic, le treci prin jet de apă rece și le storci cu grijă, prin presare. Le prăjești puțin, pe ambele părți, în uleiul încins. Le scoți pe prosoape absorbante.
Decojești roșiile și le tai cubulețe. Tai ardeii fâșii sau rondele fine, usturoiul felioare, iar ceapa julien. Speli verdeața, iar după ce s-a scurs, o tai mărunt.
Așezi în salatieră, în straturi, feliile de vinete, cubulețele de roșii, rondelele de ardei, ceapa, feliile de usturoi, feliile de măsline și verdeața.
Pentru dressing, amesteci uleiul de măsline cu oțetul de mere, sare și piper după gust. Asezonezi salata cu acest dressing.

Pregătire 10 minute; Fierbere 10 minute
Rețetă de Paulina Bânță, Slatina, jud. Olt

Intră aici și încearcă rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!