Salată de ton cu ceapă

Salată de ton cu ceapă, varianta ideală a unei cine servite devreme, cu prietenii, care îmbină fericit o multitudine de gusturi și care se prepară extrem de repede.
Pentru a putea consuma peștele liniștiți, trebuie să ținem cont de câteva indicații:
Peștele proaspăt pus în apă se scufundă.
– Trebuie consumat curând după ce a fost procurat.
Peștele alterat are un miros neplăcut, carnea este moale și se desface ușor de pe oase, ochii sunt fără culoare și strălucire, corpul moale, fragil, branhiile decolorate, cenușii, abdomenul moale, mirositor.
– În comerț găsim pește congelat, sărat, afumat și conservat în ulei sau în diferite sosuri. Congelarea peștelui este metoda cea mai igienică de conservare și care-i păstrează întreaga valoare nutritivă. Peștele cumpărat congelat trebuie ținut la gheață.
Dacă vrem să păstrăm toate calitățile peștelui, decongelarea trebuie să se facă încet și numai înainte de prepararea culinară.
– Peștele sărat este bun pentru consum, dacă îndeplinește următoarele condiții: trebuie să aibă solzi strălucitori, de culoare alb-cenușie, și carnea suficient de tare.

salata

Foto: Salată de ton cu ceapă – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
2 cutii trunchi de ton în suc propriu
1 ceapă roșie
1 legătură ceapă verde
1 salată verde mică
2 castraveți
50 g iaurt
1 lămâie
2 roșii sau 2 ridichi
sare
piper
opțional, 1 vârf de cuțit de salvie
mărar sau pătrunjel
Pregătești așa:
Cureți și speli ceapa, salata, castraveții și roșiile. Rupi salata în fâșii, tai castraveții și ceapa verde în rondele fine, ceapa roșie solzișori, iar roșiile în felii. Le amesteci într-un bol, împreună cu bucățile de trunchi de ton și presari sare și piper după gust.
Pentru dressing, amesteci uleiul cu iaurtul, zeama de lămâie, puțină sare și, opțional, cu salvie, mărar sau pătrunjel fin tocate.
Aduci salata la masă cu dressingul alături, pentru ca fiecare să-și asezoneze porția după gust.

Pregătire 10 minute
Rețetă de Sonia Miclescu, București

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!