Salată de orez cu ton și portocale

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
4 conserve (a 125 g) de ton bucăți întregi
2 conserve (a 200 g) porumb boabe
2 conserve (mici) mazăre
4 linguri unt
4 portocale mai mari
1 lămâie
600 g orez (cu bob lung)
sare
piper
maioneză
gogoșari
Pregătești așa:
Cureți portocalele de coajă și le feliezi, după care le călești în unt pe ambele părți. În grăsimea rămasă, prăjești orezul până prinde o culoare aurie, apoi acoperi cu apă și lași să fiarbă fără să amesteci.
Scurgi mazărea și porumbul. Tai fâșii gogoșarii. Mărunțești tonul, dar să rămână bucățele întregi.
Omogenizezi orezul răcit, cu restul ingredientelor și adaugi maioneza, doar înainte de a servi salata. Pentru decor poți folosi câteva măsline!

Pregătire: 45 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Adrian Vanțiu, Cluj-Napoca, jud. Cluj

Încearcă și rețeta de salată aflată aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!