Salată de orez cu brânză și iaurt

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
250 g orez cu bobul lung
2 ardei grași (pentru culoare, alege unul roșu și unul galben sau verde)
250 g telemea
4-5 căței de usturoi
300 g iaurt
250 g brânză dulce de vacă
1 legătură de mărar
sare
piper
1 fir ceapă verde
Pregătești așa:
Pui orezul la fiert, acoperit, și amesteci des, timp de 10-15 minute sau până când orezul este fiert (în funcție de tipul de orez, timpul de fierbere este diferit). După aceea, îl pui într-o strecurătoare și îl clătești cu apă rece. Tai ardeii și telemeaua cubulețe mici și le amesteci.
Într-un castron, separat, amesteci usturoiul pisat cu iaurtul și cu brânza de vaci fărâmițată bine cu furculița, iar peste aceasta adaugi mărarul tocat și piperul și guști să vezi dacă mai e nevoie să adaugi sare.
Într-un vas, suficient de mare, amesteci oate ngredientele: ardeii, telemeaua, orezul fiert, iaurtul cu brânza și mărarul și le potrivești de sare și de piper. Ornezi salata cu ceapă verde tăiată rondele mici. Salata de orez cu brânză și cu iaurt este o rețetă consistentă, potrivită pentru cină sau un prânz ușor și dietetic.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 15 minute
Rețetă propusă de redacția Practic în bucătărie

Iată aici o rețetă deosebită de tort-aperitiv.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!