Salată de legume și cușcuș

Salată de legume și cușcuș, rapid de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui, fiind sănătoasă în special datorită cușcuș-ului.
Cușcuș este un fel de mâncare din griș obținut din făină de grâu dur, ce se prepară la abur. Acesta este servit în mod tradițional alături de o tocană din carne sau legume. Este un aliment de bază al bucătăriilor nord-africane din Tunisia, Algeria, Maroc, Mauritania dar și Libia, iar într-o măsură mai mica în Orientul Mijlociu și Sicilia.
Numele cușcuș este derivat de la cuvintele seksu sau kesksu, cuvinte ce au semnificația de „bine format” sau „rotunjit”.

cuscus

Foto: Salată de legume și cușcuș – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
100 g cușcuș
3 roșii mari
1 legătură pătrunjel sau frunze de măcriș
2 ardei grași roșii sau galbeni
2 cepe
1 morcov
100 g măsline verzi și kalamata
300 g telemea de capră
100 ml ulei de măsline extravirgin
zeama de la 2 lămâi
sare
piper alb proaspăt măcinat
Pregătești așa:
Cureți și speli morcovul, ceapa și un ardei. Le tai în bucăți mari și le pui la fiert în 500 ml apă ușor sărată, până obții o supă concentrată. Opărești cușcușul cu supa de legume strecurată, acoperi vasul cu un capac și lași să se umfle.
Toci frunzele de măcriș. Tai ardeiul rămas în fâșii înguste, iar roșiile cubulețe sau felii. După ce s-a umflat cușcușul, îl scurgi și îl afânezi cu furculița, până se răcește. Dacă dorești să îl asezonezi, acesta e cel mai bun moment.
Îl pui într-un bol împreună cu măcrișul, măslinele, roșiile și pătrunjelul. Acoperi bolul cu o farfurie și amesteci salata prin răsturnări repetate. Presari cuburi de brânză de capră și stropești salata cu un dressing pregătit din uleiul de măsline extravirgin, zeamă de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat, după gust.

Pregătire 20 minute; Fierbere 10 minute
Rețetă de Săndel Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Iată aici o altă rețetă cu cușcuș.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!