Salată de iarnă

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g fasole albă cu bob mare, fiartă
2 castraveți în oțet
2 gogoșari în oțet
2 cepe roșii
2 cepe verzi
1 linguriță semințe coriandru pisat
100 g bacon afumat
1/2 pahar ulei de măsline
2 linguri oțet balsamic
2 linguri oțet din vin roșu
4 ouă fierte cleioase
1 linguriță de sare
piper mozaic
Pregătești așa:
Fierbi fasolea din timp cu legumele care se potrivesc (morcovi, țelină, ceapă, usturoi, dafin). Strecori apoi și fie folosești totul pentru o salată de moment, fie congelezi pentru preparate viitoare. Tai ceapa roșie peștișori, sărezi, condimentezi cu semințe de coriandru proaspăt pisat și torni deasupra oțetul balsamic. Lași o jumătate de oră să-și lase zeama și să se aromatizeze. Șunca afumată (sau baconul) o tai fideluță și o prăjești până devine crocantă. Scurgi untura lăsată și așterni bucățile de bacon pe șervete de bucătărie, până se răcesc și-și lasă grăsimea.
Tai cuburi castraveții și gogoșarii acri. Amesteci fasolea strecurată și încă fierbinte cu sarea, uleiul și oțetul din vin roșu. Când se răcește, adaugi acriturile, ceapa balsamică și amesteci. Adaugi deasupra bucățile de bacon crocant și ouăle tăiate în jumătăți. Piperezi și presari ceapa verde tăiată mărunt.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Loredana Dubreu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Intră aici și vei găsi o altă rețetă de salată de iarnă.

Add Comment