Salată de hrișcă și merișor

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
190 g hrișcă
2 linguri de fistic, curățat
80 g merișor uscat
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
60 ml suc de lămâie
3 linguri de pătrunjel 
proaspăt, tocat

Pregătești așa:
Torni într-o oală 375 ml apă, o acoperi și o lași să dea în clocot la foc iute. După aceea reduci flacăra la minimum și înglobezi repede hrișca. Fierbi lent, acoperit, timp de 10 minute, după care stingi focul. Între timp, întinzi fisticul pe o tavă de copt și-l prăjești 3-5 minute, până când se rumenește puțin. Lași să se răcească și-l toci mare. Amesteci repede merișorul cu hrișca și acoperi oala din nou, lăsând să mai stea așa 5 minute. Pui compoziția într-un castron mai mare și o lași să se răcească încet, amestecând ocazional. Adaugi 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, sucul de lămâie, pătrunjelul tocat și fisticul prăjit. Amesteci bine și servești salata imediat, cât este proaspăt preparată. Poftă bună!

2 porții – Pregătire: 40 minute – Coacere: 5 minute
Rețetă de Viorica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Pentru o altă rețetă cu hrișcă, intră aici. 

Dacă vrei să știi mai multe despre boabele de hrișcă, intră aici. 

Add Comment