Salată de gulii cu pui

Vă oferim, de această dată, o rețetă de salată foarte gustoasă și consistentă, bună pentru cină, Salată de gulii cu pui, pe care o asezonăm cu mărar și ceapă verde.
Gulia este o legumă cu o aromă dulce, între ridiche și varză. Are un conținut bogat în vitamina C și potasiu. Este o legumă vitalizantă și foarte dietetică. Mai conține vitaminele A, E, B, calciu, magneziu, zinc, fier și este bogată în fibre.
Gulia poate fi consumată crudă, fiartă sau coaptă. Poate fi folosită la prepararea salatelor, la ciorbe, se poate face și o mâncare delicioasă cu carne de pui sau de vită.
Putem prepara supe de gulii (cu smântână), mâncare de gulii cu frigănele, ochiuri, sau friptură, gulii umplute cu carne și orez, gulii rase cu sos alb.
Gulia este o plantă cunoscută de multă vreme. Se presupune ca varza pompeiană, despre care vorbește Plinius ar fi una și aceeași plantă cu gulia. Cu timpul a cunoscut diferite soiuri fiind cultivată pe tot globul.

Foto: Salată de gulii cu pui – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
3 gulii
1 piept de pui dezosat
1 legătură ceapă verde
1/2 legătură mărar
2 ouă
1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
piper negru măcinat
sare
boia dulce sau fute
Pregătești așa:
Fierbi tare ouăle, iar după ce se răcesc, le decojești și le tai cubulețe. Tai pieptul de pui în felii subțiri, pe care le presari cu piper și le frigi pe toate părțile, pe un grătar acoperit cu strat antiaderent de teflon. Când carnea e bine pătrunsă, o tai cubulețe și o presari cu boia și sare după gust.
Dai pe răzătoarea mare guliile decojite și le amesteci cu mărarul fin tocat, rondele de ceapă verde, ouăle, sare și piper după gust. Stropești salata cu ulei și cu zeamă de lămâie și o consumi imediat.
Este sățioasă și potrivită la o cină între prieteni.

Preparare: 20 minute
Rețetă de Irodiea Pantelemon, Suceava

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!