Salată de crudități cu sos de iaurt

Salată de crudități cu sos de iaurt este pregătită în timp record și consumată pe îndelete, deoarece gustul este deosebit. Este o salată pe care o poți prepara în orice anotimp.
Castravetele își are originile în India, mai exact la poalele munților Himalaya. Castravetele a fost cultivat de egipteni, iar în Europa încă de acum 2000 de ani de către greci, apoi au început să fie cultivați și la noi. Consumarea castravetelui ajută la eliminarea insomniilor, rehidratează pielea, crește pofta de mâncare etc.
Sunt consumați proaspeți în salate, în sosuri, se poate face mâncare de castraveți (proaspeți sau acri) cu carne sau fără carne și se pun ca murături pentru iarnă.

salata

Foto: Salată de crudități cu sos de iaurt – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
700 g castraveți
200 g tulpini de țelină
300 g ciuperci proaspete
1 ridiche neagră sau 2 legături ridichi roșii
3 ardei diferit colorați
10 felii de pâine integrală
40 g unt
400 g iaurt
3 linguri zeamă de lămâie
2 lingurițe muștar
2 legături verdeață
sare
piper măcinat
Pregătești așa:
Tai pâinea cubulețe (e bine să fie mai veche de o zi), le stropești cu ulei și le așezi într-o tavă, în cuptorul încins, până se rumenesc crutoanele.Le poți presăra cu boia sau plante aromatice uscate și mărunțite, după gust.
Speli castraveții și îi dai pe răzătoarea mare. Cureți ciupercile, țelina, ardeii și ridichea. Tai ciupercile felioare subțiri, ardeii fășii, iar ridichea și țelina le dai pe răzătoarea mare. Stropești cât mai curând țelina cu 2 linguri zeamă de lămâie, ca să nu oxideze.
Pentru dressing, amesteci iaurtul cu muștarul, verdeața fin tocată, zeama de lămâie rămasă, sare și piper după gust. Îl torni peste legumele din bol și amesteci ușor.
Aduci la masă salata împreună cu crutoanele, de preferință după ce ai păstrat salata în frigider pentru 10-15 minute.

Pregătire 25 minute; Coacere 10 minute
Rețetă de Daniela Caian, Constanța

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!