foto: Mihai Nicolae
Salată de creveți cu avocado
Rețetă trimisă de Ana Maria Pârvuleț, București
Preț: 25 lei-4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 8-10 minute
Îți trebuie: 300 g creveți (de preferat proaspeți, dar în lipsă, merg și cei congelați), 3 căței de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri de muștar, 1 salată verde, 2 fructe de avocado, jumătate de legătură de busuioc proaspăt, tăiat mărunt, piper negru proaspăt măcinat, ulei de măsline
Pregătești așa: Amesteci creveții (curățați și spălați) cu 2 linguri de ulei de măsline și cu usturoiul zdrobit și lași 10 minute, după care îi prăjești într-o tigaie de teflon, fără a adăuga altă grăsime. Când creveții sunt aproape prăjiți, adaugi muștarul, amesteci bine și lași să se răcească. Speli salata, apoi o rupi în bucăți mici. Speli fructele de avocado, apoi le scoți miezul, pe care îl tai cubulețe. Salata și avocado le amesteci într-un castron mare, presari busuiocul tocat și pui creveții răciți. Adaugi sare și piper, puțin ulei de măsline și amesteci cu grijă. Înainte de servire, lași aproximativ 30 de minute la răcit în frigider. Poți servi salata la masă într-o cupă mai elegantă, cu picior sau pur și simplu într-un bol.