Salată de cod cu măsline

Salata de cod cu măsline este potrivită pentru cină. Dacă îți rămâne, ia-o la pachet, pentru pauza de la serviciu!
Pentru această salată de cod cu măsline vom folosi rozmarinul, o plantă mediteraneană, care face parte din grupa plantelor aromatice. De la această plantă se folosește ca și condiment pentru mâncăruri sau diverse ciorbe, frunzele uscate de rozmarin, însă planta întreagă poate oferi multiple beneficii pentru sănătate, având o gamă întreagă de întrebuințări. Ca exemplu, extractele din frunze de rozmarin sunt utilizate în industria farmacologică la fabricarea cremelor cu efecte benefice în: eczeme, răni, vânătăi, calmarea durerilor reumatice.
Este folosit în diferite preparate culinare: friptură de pui, friptură de miel, cartofi la cuptor, pâine cu rozmarin, biscuiți cu rozmarin, salată de roșii cu castraveți, blaturi de pizza, etc.

Foto: Salată de cod cu măsline – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
500 g file de cod
6 ouă de prepeliță
1 borcănel arpagic murat
3 linguri ulei extravirgin de măsline
4-5 roșii cherry
sare, piper, rozmarin
Pregătești așa:
Presari peștele cu sare, piper și rozmarin și îl coci în cuptor sau îl frigi pe grătarul încins. Îl poți prepara termic și în folie, pe grătar, ca să nu se usuce și să rămână suculent. După ce s-a răcit, îl tai în bucăți mai mari.
Fierbi ouăle tari, iar când se răcesc, le decojești și le tai în jumătăți. Amesteci într-un bol arpagicul murat, roșiile și peștele. Le stropești cu uleiul de măsline, presari sare și piper după gust și decorezi cu jumătățile de ouă și cu frunze proaspete de rozmarin.

Preparare 20 minute; Coacere 10 minute
Rețetă de Viorel Ivan Petra, Toaca, jud. Mureș

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!