Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
2 avocado bine coapte
2 cartofi de dimensiune medie
2-3 căței de usturoi
2 roșii
4-5 fire de pătrunjel
1 ceapa roșie
sare
piper alb măcinat
1/2 lămâie
Pregătești așa:
1. Decojești cartofii, îi tai cubulețe de 2 cm și îi fierbi 20 de minute, în apă ușor sărată. În timp ce fierb cartofii, cureți ceapa și usturoiul. Tai ceapa solzișori, usturoiul în felii subțiri, pătrunjelul mărunt și roșiile cubulețe. Tai avocado în jumătate, pe lungime și scoți sâmburii, apoi miezul, cu ajutorul unei lingurițe.
2. Zdrobești cu furculița miezul moale al fructelor de avocado și îl amesteci cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Amesteci toate ingredientele într-un castron și adaugi sare și piper după gust.
4 porții; pregătire: 15 min; fierbere: 20 min
Rețetă de Anca Stroie, Târgu-Jiu, jud. Gorj
Vrei să știi mai multe despre fructul de avocado? Intră aici?
Pentru un alt aperitiv cu avocado, dă click aici sau aici.